W dniach 5 i 6 marca w naszej szkole odbyło się profesjonalne szkolenie skierowane dla nauczycieli przedmiotów gastronomicznych : ,,Kuchnia francuska , ryby i owoce morza”.
Warsztaty poprowadził mistrz kuchni Zbigniew Kurleto- człowiek – legenda polskiej gastronomii. Przez wiele lat był szefem kuchni w krakowskim Wierzynku. To członek Elitarnego Klubu Szefów Kuchni, były prezes Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników w małopolskim oddziale, członek Państwowej Komisji Egzaminacyjnej w zawodzie kucharz, laureat międzynarodowych konkursów kulinarnych . Gotował dla elity świata polityki, kultury i sportu. Organizował przyjęcia na cześć prezydenta USA Georga Bush’a.
Dzięki profesjonalnemu szkoleniu nasi pedagodzy poszerzyli swoją wiedzę i zakres umiejętności zawodowych z zakresu znajomości jednej z najwspanialszych kuchni europejskiej, czyli kuchni francuskiej. Dzięki odbytemu szkoleniu również nasi uczniowie mają okazję do bliższego poznania dań kuchni francuskiej.