Podręczniki na rok 2024/25

Uwaga

Zaleca się dokonywanie zakupów podręczników po pierwszych lekcjach z nauczycielem prowadzącym.

Kl. 2AT i 2BT

Technik żywienia i usług gastronomicznych
Technik hotelarstwa

Podręczniki na rok 2024/2025
Typ szkoły Technikum – 5-letni okres nauczania /1/
Zawód: Technik żywienia i usług gastronomicznych; symbol:343404 Technik hotelarstwa symbol: 422402
Podbudowa programowa: szkoła podstawowa
Kwalifikacje:
K1 – Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie ( HGT.03) K2– Realizacja usług w recepcji ( HGT. 06) K1 – wykonywanie usług fryzjerskich ( FRK. 01) K2 – projektowanie i wykonywanie fryzur ( FRK. 03)
Język polskiDariusz Chemperek, Adam Kolbarczyk, Dariusz Trześniowski. Język polski. Oblicza epok cz. #. Kontynuacja podręcznika. Wydawnictwo WSiP
Język angielski

Język angielski – zakres rozszerzony lub uzupełniający
Dawid Spencer, Monika Cichmińska. Checkpoint A2+/ B1 Students book. Wyd. Macmillan

Dawid Spencer, Monika Cichmińska. Checkpoint A2+/ B1 Students book. Wyd. Macmillan
Język niemieckiSylwia Mróz – Dwornikowska, Katarzyna Szachowska. Welttour Deutsch 2 . Wyd. Nowa Era
Biznes i zarządzanie
HistoriaMichał Norbert Faszcza, Radosław Lolo., Krzysztof Wiśniewski. Historia podręcznik liceum i technikum .Zakres podstawowy. Część I I. Wyd. WSiP
GeografiaRoman Malarz , Marek Więckowski, Paweł Krok . Oblicza geografii. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy . Wyd. Nowa Era
ChemiaRyszard M. Janiuk, Małgorzata Chmurska, Gabriela Osiecka. Chemia. Zakres podstawowy
BiologiaAnna Helmin, Jolanta Holeczek. Biologia na czasie 2. Zakres podstawowy. Wyd. Nowa Era
FizykaFizyka. Zakres podstawowy. LudwikLehman, Witold Polesiuk, Grzegorz F. Wojewoda. Wyd. WSiP
MatematykaM. Kurczak, E. Świda. Zbiór zadań do liceów i techników. Zakres podstawowy. Wyd. Oficyna edukacyjna – Krzysztof Pazdro
InformatykaGrażyna, Wojciech Hermanowski. Ciekawi świata. Informatyka. Podręcznik zakres podstawowy .Wyd. Operon
Historia i teraźniejszośćIzabella Modzelewska – Rysak, Leszek Rysak, kl 2 Historia i teraźniejszość, Wyd. WSiP
InformatykaGrażyna, Wojciech Hermanowski. Ciekawi świata. Informatyka. Podręcznik zakres podstawowy .Wyd. Operon

Przedmioty w kształceniu zawodowym teoretycznym w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych

Zasady żywienia człowiekaDorota Czerwińska. Zasady żywienia część 1. Wyd. WSiP
Technologia gastronomicznaMałgorzata Konarzewska Gastronomia. Tom II. Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 2
Podstawy gastronomiiAnna Kmiołek – Gizara. Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 1
Przedmioty w kształceniu zawodowym teoretycznym w zawodzie technik hotelarstwa
Podstawy hotelarstwa
W.Drogoń, B. Granecka- Wrzosek. Podstawy hotelarstwa i usługi dodatkowe. Wyd. WSiP
Organizacja pracy służby pięterW. Dragoń. Organizacja pracy służby pięter. Wyd. WSiP
Obsługa konsumenta w obiekcie hotelarskim ( przygotowania i podawanie śniadań)J. Duda, S. Krzywda. Obsługa konsumenta w hotelarstwie, cz. 1 i 2 . Wyd. Rea
Organizacja usług dodatkowych w obiekcie hotelarskimBożena Granecka – Wrzosek., Witold Drogoń. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie. Wyd. WSiP.

Uwaga

Zaleca się dokonywanie zakupów podręczników po pierwszych lekcjach z nauczycielem prowadzącym.

Kl. 3AT i 3BT

Technik żywienia i usług gastronomicznych

Technik usług fryzjerskich

Podręczniki na rok 2024/2025
Typ szkoły Technikum – 5-letni okres nauczania /1/
Zawód: Technik żywienia i usług gastronomicznych; symbol 422402 Technik usług fryzjerskich symbol: 514105
Podbudowa programowa: szkoła podstawowa
Kwalifikacje:
K1 – Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie ( HGT.03) K2– Realizacja usług w recepcji ( HGT. 06) K1 – wykonywanie usług fryzjerskich ( FRK. 01) K2 – projektowanie i wykonywanie fryzur ( FRK. 03)
Język polskiDariusz Chemperek, Adam Kolbarczyk, Dariusz Trześniowski. Język polski. Oblicza epok.cz. #. Kontynuacja podręcznika. Wydawnictwo WSiP
Język angielski

Język angielski – zakres rozszerzony lub uzupełniający
Dawid Spencer, Monika Cichmińska. Checkpoint A2+/ B1 Students book. Wyd. Macmillan

Dawid Spencer, Monika Cichmińska. Checkpoint A2+/ B1 Students book. Wyd. Macmillan
Język niemieckiSylwia Mróz – Dwornikowska, Katarzyna Szachowska. Welttour Deutsch 3 . Wyd. Nowa Era
Podstawy przedsiębiorczościJacek Musiałkiewicz, Grzegorz Kwiatkowski. Podstawy Przedsiębiorczości- 2,0. Wyd. Ekonomik
HistoriaMichał Norbert Faszcza, Radosław Lolo., Krzysztof Wiśniewski. Historia podręcznik liceum i technikum .Zakres podstawowy. Część III . Wyd. WSiP
GeografiaRoman Malarz , Marek Więckowski, Paweł Krok . Oblicza geografii. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum . Wyd. Nowa Era
ChemiaRyszard M. Janiuk, Małgorzata Chmurska, Gabriela Osiecka. Chemia. Zakres podstawowy
BiologiaAnna Helmin, Jolanta Holeczek. Biologia na czasie 3. Zakres podstawowy. Wyd. Nowa Era
Fizyka Historia i teraźniejszość

Fizyka. Zakres podstawowy. LudwikLehman, Witold Polesiuk, Grzegorz F. Wojewoda. Wyd. WSiP
MatematykaM. Kurczak, E. Świda. Zbiór zadań do liceów i techników. Zakres podstawowy. Wyd. Oficyna edukacyjna – Krzysztof Pazdro
InformatykaGrażyna, Wojciech Hermanowski. Ciekawi świata. Informatyka. Podręcznik zakres podstawowy .Wyd. Operon

Przedmioty w kształceniu zawodowym teoretycznym w zawodzie Technik żywienia i usług gastronomicznych

Technologia gastronomicznaMałgorzata Konarzewska Gastronomia. Tom II. Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 2
Język angielski zawodowyKatarzyna Sarna, Rafał Sarna. Język angielski zawodowy dla technika żywienia i usług gastronomicznych

Przedmioty w kształceniu zawodowym teoretycznym w zawodzie technik usług fryzjerskich

Projektowanie fryzurKsiążek nie wymagamy
Stylizacja fryzur
Beata Wach – Mińkowska, Ewa Mierzwa, Stylizacja fryzur, Wyd. WSiP – książek nie wymagamy
Techniki fryzjerskie
Gero Buhman, Isabell Feigel. Fryzjerstwo. Tom II. Techniki Fryzjerskie. Wyd WSiP

Uwaga

Zaleca się dokonywanie zakupów podręczników po pierwszych lekcjach z nauczycielem prowadzącym.

4AT

Technik usług fryzjerskich

Technik żywienia i usług gastronomicznych

Podręczniki na rok 2024/2025
Typ szkoły Technikum – 5-letni okres nauczania /1/
Zawód: Technik usług fryzjerskich symbol 514105 Technik żywienia i usług gastronomicznych, symbol: 422402
Podbudowa programowa: szkoła podstawowa
Kwalifikacje:
K1 – Przygotowanie i wydawanie dań ( HGT.02) K2– Organizacja żywienia i usług gastronomicznych ( HGT. 12) K1 – Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie (HGT. 03) K2 – realizacja usług w recepcji (HGT. 06)
Język polskiDariusz Chemperek, Adam Kolbarczyk, Dariusz Trześniowski. Język polski. Oblicza epok. cz.#. kontynuacja podręcznika. Wydawnictwo WSiP
Język angielski

Język angielski – zakres rozszerzony lub uzupełniający
Dawid Spencer, Monika Cichmińska. Checkpoint A2+/ B1 Students book. Wyd. Macmillan

Dawid Spencer, Monika Cichmińska. Checkpoint A2+/ B1 Students book. Wyd. Macmillan
Język niemieckiSylwia Mróz – Dwornikowska, Katarzyna Szachowska. Welttour Deutsch #. Wyd. Nowa Era
HistoriaMichał Norbert Faszcza, Radosław Lolo., Krzysztof Wiśniewski. Historia podręcznik liceum i technikum .Zakres podstawowy. Część IV . Wyd. WSiP

ChemiaRyszard M. Janiuk, Małgorzata Chmurska, Gabriela Osiecka. Chemia. Zakres podstawowy
BiologiaAnna Helmin, Jolanta Holeczek. Biologia na czasie 3. Zakres podstawowy. Wyd. Nowa Era
FizykaFizyka. Zakres podstawowy. LudwikLehman, Witold Polesiuk, Grzegorz F. Wojewoda. Wyd. WSiP
MatematykaM. Kurczak, E. Świda. Zbiór zadań do liceów i techników. Zakres podstawowy. Wyd. Oficyna edukacyjna – Krzysztof Pazdro
Wiedza o społeczeństwieZbigniew Smutek, Beata Surmacz, Wiedza o społeczeństwie. Podręcznik dla szkoły ponadpodstawowej. Zakres podstawowy. Wyd. Operon

Przedmioty w kształceniu zawodowym teoretycznym w zawodzie Technik usług fryzjerskich

Projektowanie fryzurksiążek nie wymagamy
Stylizacja fryzurBeata Wach – Mińkowska, Ewa Mierzwa, Stylizacja fryzur, Wyd. WSiP – książek nie wymagamy

Przedmioty w kształceniu zawodowym teoretycznym w zawodzie Technik żywienia i usług gastronomicznych

Język angielski zawodowyJoanna Dolińska- Romanowicz, Dorota Nowakowska. Język angielski zawodowy – How can I help you. Wyd. WSiP.
Podstawy żywienia dietetycznego
Planowanie żywienia człowieka i produkcji gastronomicznej
Usługi gastronomiczne i cateringoweJoanna Duda, Sebastian Krzywda, Marzanna Zienkiewicz. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Część 2

Uwaga

Zaleca się dokonywanie zakupów podręczników po pierwszych lekcjach z nauczycielem prowadzącym.

5 AT P

Technik usług fryzjerskich

Technik hotelarstwa


Podręczniki na rok 2024/2025
Typ szkoły Technikum – 5-letni okres nauczania /1/
Zawód: Technik usługfryzjerskich, symbol 514105 Technik hotelarstwa, symbol: 422402
Podbudowa programowa: szkoła podstawowa
Kwalifikacje:
K1 – Przygotowanie i wydawanie dań ( HGT.02) K2– Organizacja żywienia i usług gastronomicznych ( HGT. 12) K1 – Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie (HGT. 03) K2 – realizacja usług w recepcji (HGT. 06)
Język polskiDariusz Chemperek, Adam Kolbarczyk, Dariusz Trześniowski. Język polski. Oblicza epok. cz.#. kontynuacja podręcznika. Wydawnictwo WSiP
Język angielski

Język angielski – zakres rozszerzony lub uzupełniający
Dawid Spencer, Monika Cichmińska. Checkpoint A2+/ B1 Students book. Wyd. Macmillan

Dawid Spencer, Monika Cichmińska. Checkpoint A2+/ B1 Students book. Wyd. Macmillan
Język niemieckiSylwia Mróz – Dwornikowska, Katarzyna Szachowska. Welttour Deutsch #. Wyd. Nowa Era
HistoriaMichał Norbert Faszcza, Radosław Lolo., Krzysztof Wiśniewski. Historia podręcznik liceum i technikum .Zakres podstawowy. Część IV . Wyd. WSiP
MatematykaM. Kurczak, E. Świda. Zbiór zadań do liceów i techników. Zakres podstawowy. Wyd. Oficyna edukacyjna – Krzysztof Pazdro
Wiedza o społeczeństwieZbigniew Smutek, Beata Surmacz, Wiedza o społeczeństwie. Podręcznik dla szkoły ponadpodstawowej. Zakres podstawowy. Wyd. Operon

Przedmioty w kształceniu zawodowym teoretycznym w zawodzie:Technik usług fryzjerskich i technik hotelarstwa

Projektowanie fryzurBeata Wach – Mińkowska, Ewa Mierzwa, Stylizacja fryzur, Wyd. WSiP – książek nie wymagamy
Stylizacja fryzurKsiążek nie wymagamy
Usługi gastronomiczneJoanna Duda, Sebastian Krzywda, Marzanna Zienkiewicz. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Część 2
Język angielski zawodowy w hotelarstwieJoanna Dolińska- Romanowicz, Dorota Nowakowska. Język angielski zawodowy – How can I help you. Wyd. WSiP.
Marketing w hotelarstwieJan Cetner. Marketing w hotelarstwie. Wyd. WSiP
Rezerwacja usług w recepcjiBarbara Cymańska – Garbowska, Danuta Witrykus, Grzegorz Wolak. Realizacja usług w recepcji cz.2 .Wyd. WSiP

Uwaga

Zaleca się dokonywanie zakupów podręczników po pierwszych lekcjach z nauczycielem prowadzącym.

1 AB – kucharz, wielozawodowa
1 BB – mechanik pojazdów samochodowych
1 CB – fryzjer, sprzedawca

Podręczniki na rok 2024/2025
Typ szkoły Branżowa szkoła I stopnia – 3-letni okres nauczania /1/
Zawód: Kucharz; symbol 512001 Zawód : Mechanik pojazdów samochodowych; symbol 723103 Zawód: Fryzjer ; symbol 514101 Zawód: Wielozawodowa
Podbudowa programowa: szkoła podstawowa
Kwalifikacje:
K1 – Przygotowanie i wydawanie dań ( HGT.02) K1 – Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelowe ( HGT.03)
Język polskiBarbara Chuderlak. Język polski. Podręcznik dla szkół branżowych stopnia. Wydawnictwo Operon
HistoriaMirosław Ustrzycki, Janusz Ustrzycki. Podręcznik dla szkół branżowych I stopnia. Cześć I. Wyd. Operon
Język niemieckiAnna Życka, Ewa Kościelniak- Walewska, Andy Christian Kober. Trends 1
Biznes i zarządzanie
GeografiaSławomir Kurek. Geografia. Podręcznik dla szkół branżowych I stopnia. Wyd. Operon
BiologiaAnna Helmin, Jolanta Holeczek. Biologia na czasie 1. Zakres podstawowy. Wyd. Nowa Era
MatematykaA. Cewe, M. Krawczyk. Matematyka w szkole branżowej I stopnia. Podręcznik dla absolwentów ośmioletniej szkoły podstawowej. Wyd. Podkowa
InformatykaGrażyna, Wojciech Hermanowski. Informatyka dla szkół branżowych I stopnia. Podręcznik zakres podstawowy. Wyd. Operon
Edukacja dla bezpieczeństwaBreikopf Bogusława, Cieśla Mariusz . Edukacja dla bezpieczeństwa. Zakres podstawowy. Szkoła ponadpodstawowa. Wyd. WSiP

Przedmioty w kształceniu zawodowym teoretycznym dla zawodu kucharz

Bezpieczeństwo i higiena pracy w gastronomiiPiotr Dominik, BHP w branży gastronomicznej, Wyd. WSiP
Język niemiecki zawodowyAnna Dul. Język niemiecki zawodowy w gastronomii. Wyd. WSiP

Uwaga

Zaleca się dokonywanie zakupów podręczników po pierwszych lekcjach z nauczycielem prowadzącym.

2 AB – kucharz
2 BB – mechanik pojazdów samochodowych
2 CB – mechanik pojazdów samochodowych
2 DB – sprzedawca, fryzjer
2 EB – wielozawodowa

Podręczniki na rok 2024/2025
Typ szkoły Branżowa szkoła I stopnia – 3-letni okres nauczania /1/
Zawód: Kucharz; symbol 512001 Zawód : Mechanik pojazdów samochodowych; symbol 723103 Zawód: Fryzjer ; symbol 514101 Zawód: Wielozawodowa
Podbudowa programowa: szkoła podstawowa
Kwalifikacje:
Przedmioty ogólnokształcące:
Język polskiBarbara Chuderlak. Język polski. Podręcznik dla szkół branżowych I stopnia. Wydawnictwo Operon
HistoriaMirosław Ustrzycki, Janusz Ustrzycki. Podręcznik dla szkół branżowych I stopnia. Cześć II. Wyd. Operon
Język niemieckiAnna Życka, Ewa Kościelniak- Walewska, Andy Christian Kober. Trends 1
GeografiaSławomir Kurek. Geografia. Podręcznik dla szkół branżowych I stopnia. Wyd. Operon
BiologiaAnna Helmin, Jolanta Holeczek. Biologia na czasie 2. Zakres podstawowy. Wyd. Nowa Era
MatematykaA. Cewe, M. Krawczyk. Matematyka w szkole branżowej I stopnia. Podręcznik dla absolwentów ośmioletniej szkoły podstawowej. Wyd. Podkowa

Przedmioty w kształceniu zawodowym teoretycznym dla zawodu kucharz

Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznychA. Kasperek, M. Kondratowicz. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Wyd. WSiP
Zasady żywienia człowieka
Dorota Czerwińska. Zasady żywienia część 1. Wyd. WSiP.
Technologia gastronomicznaMałgorzata Konarzewska. Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Tom II. Cz.2. Wyd. WSiP
Podstawy gastronomiiAnna Kmiołek – Gizara. Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 2 . Wyd. WSiP

Uwaga

Zaleca się dokonywanie zakupów podręczników po pierwszych lekcjach z nauczycielem prowadzącym.

3 AB – Kucharz

3 BB Mechanik pojazdów samochodowych

3 CB – Fryzjer

3 DB – wielozawodowa

Podręczniki na rok 2024/2025
Typ szkoły Branżowa szkoła I stopnia – 3-letni okres nauczania /1/
Zawód: Kucharz; symbol 512001 Zawód : Mechanik pojazdów samochodowych; symbol 723103 Zawód: Fryzjer ; symbol 514101 Zawód: Wielozawodowa
Podbudowa programowa: szkoła podstawowa
Kwalifikacje:
Język polskiBarbara Chuderlak. Język polski. Podręcznik dla szkół branżowych I stopnia. Wydawnictwo Operon
HistoriaMirosław Ustrzycki, Janusz Ustrzycki. Podręcznik dla szkół branżowych I stopnia. Cześć III Wyd. Operon
Język niemieckiAnna Życka, Ewa Kościelniak- Walewska, Andy Christian Kober. Trends 1
GeografiaSławomir Kurek. Geografia. Podręcznik dla szkół branżowych I stopnia. Wyd. Operon
BiologiaAnna Helmin, Jolanta Holeczek. Biologia na czasie 1. Zakres podstawowy. Wyd. Nowa Era
MatematykaA. Cewe, M. Krawczyk. Matematyka w szkole branżowej I stopnia. Podręcznik dla absolwentów ośmioletniej szkoły podstawowej. Wyd. Podkowa

Przedmioty w kształceniu zawodowym teoretycznym dla zawodu kucharz

Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznychA. Kasperek, M. Kondratowicz. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. Wyd. WSiP.
Technologia gastronomicznaMałgorzata Konarzewska. Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Tom II. Cz.2. Wyd. WSiP
Podstawy gastronomiiAnna Kmiołek – Gizara. Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 2 . Wyd. WSiP
Zasady żywienia człowiekaDorota Czerwińska. Zasady żywienia część 1. Wyd. WSiP.
Bookmark the permalink.

Comments are closed.