Nowoczesne kształcenie zawodowe- nowe możliwości

Na zajęciach specjalistycznych ze sporządzania potraw i napojów  uczniowie  zdobywają praktyczną wiedzę z zakresu przygotowywania potraw, zasad zdrowego żywienia oraz organizacji pracy w kuchni. Pod okiem nauczycielki gastronomii pani Magdaleny Kapuścińskiej- Janek uczniowie uczą się gotować różnorodne dania, poznają techniki kulinarne oraz uczą się pracy zespołowej. 

Na zajęciach sporządzane były następujące potrawy: krem katalońki, deser z chia i ananasem, makaron carbonara, kluski francuskie z szynką wieprzową i sosem pieczarkowym, sałatka colesław, steki wołowe, sałata z rzodkiewką, papryką i sosem vinegret, bataty pieczone, sushi, kalmary panierowane, ser smażony, sałatka wiosenna, frytki z ziemniaków, frytki z batatów, ryba z ziołami.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.