UDZIAŁ UCZNIÓW ZESPOŁU SZKÓŁ NR 2 W KONKURSIE POLSKIE DANIE EKSPORTOWE PODCZAS TARGÓW POLAGRA FOOD 2016

Dnia 29 września 2016r. uczniowie kl.IIIAT (technik żywienia i usług gastronomicznych) Patrycja Gieniec  i Jakub Warchoł uczestniczyli w podsumowaniu konkursu „Polskie Danie Eksportowe” podczas targów Polagra Food 2016 w Poznaniu. Konkurs organizowany był przez Agencję Rynku Rolnego i polegał na zaprezentowaniu w dowolnej formie elektronicznej potrawy tradycyjnej, która może stać się daniem eksportowym. Patrycja przygotowała pierogi z kaszą gryczaną i kapustą kiszoną a Kuba szyjki kacze nadziewane podrobami. Podczas spotkania wysłuchaliśmy prelekcji Pawła Kocona Dyrektora Biura Rozwoju Rynku, Agencji Rynku Rolnego i Marcina Budynka, kucharza, właściciela Akademii Kulinarnej, który opowiadał o drodze do sukcesu w gastronomii.Wszyscy uczestnicy otrzymali upominki. Wśród  zwycięzców znalazł się Jakub,który .zajął III miejsce .Gratulujemy.Uczniowie przygotowali swoje prace pod kierunkiem pani Jadwigi Umińskiej.dscn0327 dscn0329

Bookmark the permalink.

Comments are closed.